24.10.2024 - Denizli Şehir Portalı & Denizli Firma Rehberi
Denizli'de Ne Var?

Havai fişek kullanımı neden yasaklanmalı?

Yaşam Hakkına Saygı Derneği, havai fişek ve benzeri patlayıcı/parlayıcı yanıcı maddelerin kullanımının İstanbul ve tüm şehirlerin semalarında tümüyle son bulması, satışının dahi yasaklanması için bir kampanya başlattı.

Havai fişek kullanımı neden yasaklanmalı?

Havai Fişek Kullanımı Neden Yasklanmalı, İşte gerekçeleri
🎇 Havai fişek ve benzeri piroteknik maddelerin (volkan, maytap, füze, çat-pat, işaret fişeği vb) patlatılması; gökyüzündeki kuşların kalp krizi geçirip ölmelerine, tüylerinin yanmasına, sağır kalmalarına, sakatlanmalarına neden oluyor.
🎆 Patlayan her bir fişeğin havaya saçtığı kurşun, baryum, rubidyum vd zararlı elementler, insan ve hayvan sağlığına zararlı. Gökyüzüne saçılan tonlarca kimyasal toz, hayvanlar dışında bebekleri, hastaları, yaşlıları etkiliyor, astım, koah, kalp krizlerini tetikliyor.
🎇 Havai fişekler, kuşların göç yolu rotalarını bozuyor, ışıkları kör olmalarına neden oluyor.
👉🏼 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılı 29 ekim kutlamalarında, birkaç saat içinde 48 bin havai fişek kullanıldığı bilgisi basında yer almıştı. O günçirip ölmelerine, tüylerinin yanmasına, sağır kalmalarına, sakatlanmalarına neden oluyor.
📌 Sen de Yaşam Hakkına Saygı Derneği’ne katılıyor ve “insan, gezegende yaşayan diğer canlıların yaşam hakkına saygı duymalı, doğa insansız yaşar; ama insan doğasız yaşayamaz” diyorsan kampanyayı imzala
✍🏼 change.org/havaifiseklerehayir

https://www.instagram.com/yasamhakkinasaygi/

https://www.instagram.com/changetr/

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
× Bize Ulaşın